قالب برنامه بازاریابی ۱۴۰۴ + فایل گوگل شیت

برنامهریزی برای فعالیت سالانه مطابق برنامه بازاریابی ۱۴۰۴ به مدیران بازاریابی و تیمهای مارکتینگ کمک میکند، از ابتدای سال فعالیتهای بازاریابی منظم پیش ببرند. برنامهریزی بازاریابی در تعیین بودجه و مشخص کردن اهداف هم اهمیت زیادی دارد، زیرا برای تامین نقدینگی پروژهها پیشبینی لازم را ارائه میکند. برنامه بازاریابی موجب میشود تخصیص منابع مالی بهتر انجام شود و ارتباط و هماهنگی با تیمهای دیگر هم با سهولت بیشتری هماهنگ شود.
برنامه بازاریابی استراتژیک یا برنامه بازاریابی عملیاتی
در همه منابع آموزش مارکتینگ که نگاه کنید، اجزای یک برنامه بازاریابی از بخشهای استراتژیک شروع میشود و در انتها برنامه حالت عملیاتی به خود میگیرد. این بخشها شامل موارد زیر است:
تحلیل بازار:
- بررسی روندهای بازار
- تحلیل رقبا
- شناسایی نیازها و رفتارهای مشتریان
هدفگذاری:
- تعیین بازار هدف (شناسایی مشتریان هدف)
- تعیین اهداف بازاریابی (فروش، سهم بازار، آگاهی از برند و غیره)
استراتژی بازاریابی:
- تعیین استراتژیهای محصول (چه محصولاتی ارائه میدهید)
- قیمتگذاری (تعیین قیمت مناسب)
- توزیع (کانالهای توزیع و روشهای رساندن محصول به مشتری)
- ترویج (روشهای تبلیغات و بازاریابی)

برنامه استراتژیک برنامه بازاریابی ۱۴۰۴ که فایل آنرا در لینک زیر منتشر کردهام ،عامدانه بخشهای بالا وجود ندارد. در واقع یک برنامه عملیاتی است. در این برنامه مطابق تقویم در ۱۲ ماه سال برنامهریزی فعالیت ها را تفکیک کردهام تا براساس یک برنامه مشخص بتوانیم چشمانداز کلی از آنچه باید در طول سال انجام دهیم داشته باشیم.
از بخشهای تحلیل استراتژیک، بررسی رقبا و تحقیقات بازار در این برنامه صرفنظر کردهام چون به نظرم بخشهای تحلیلی و استراتژیک خارج از برنامه عملیاتی باید به صورت یک فعالیت مستمر دنبال شود. تلاش کردم با فرض موجود بودن و انجام شدن این مراحل تحلیلی بر روی فهرست فعالیتها تمرکز کنم.
بخش های اصلی و دستهبندیهای کلی برنامه بازاریابی ۱۴۰۴
۱. اقدامات پایه بازاریابی (Fundumental) :
بخشی از فعالیتهای تیم بازاریابی توسعه و بهبود ابزارهای بازاریابی پایهای مانند کاتالوگ و سایت است که باید به طور مستمر انجام شود. اختصاص بخشی از توان و انرژی و بودجه تیم به این موضوعات کاملا ضروری است. زیرا ارائه مستندات بروز به تیم فروش از وظایف مهم تیم مارکتینگ است. برخی دیگر از ابزارهای مارکتینگ که باید در برنامه سال ۱۴۰۴ اصلاح و تکمیل شود موارد زیر هستند:
- کاتالوگها و بروشورها
- فایلهای پرزنتیشن و مستندات فروش
- وب سایت در حوزه محتوا، معماری اطلاعات
- استانداردهای فنی سایت
نکته: در مواردی که تیم مارکتینگ به تفکیک فعالیتهای سوشال و سایت، افراد فنی مورد نیاز را به صورت تمام وقت دراختیار دارد، برنامهریزی این موارد سادهتر است. اما اگر تیم شما کوچک است و معمولا این بخشها را برونسپاری میکنید، باید جزییات این فعالیتها را برنامهریزی کنید و بر اجرای آن نظارت کنید.
۲. سئو (SEO)
ورودی ارگانیگ به سایت و ایجاد جریانی دائمی از سرنخ (Lead) برای تیم فروش از مهمترین دستاوردهای بازاریابی دیجیتال در کسبوکارهای مختلف است. تحقق این هدف نیاز به سرمایهگذاری و توسعه تیم محتوا و تیم سئو دارد، ولی نتایج آن در اکثر موارد، دستاوردهای ارزشمندی برای کسبوکار ایجاد میکند.
- بازاریابی محتوایی (مقالات و اخبار)
- سئوی تکنیکال، SEO Offpage و SEO Onpage
- رپورتاژ آگهی
۳. تبلیغات کلیکی و دیجیتالی (Digital ads)
تبلیغات کلیکی حتی در مواردی که هنوز برند شما فدرت نگرفته میتواند موجب ایجاد ورودی در قیف فروش شود. این درحالی است که حتی برندهای بزرگ هم از قدرت لیدسازی تبلیغات مستقیم غاقل نیستند. نکته مهم در طراحی پروژههای تبلیغات، شناسایی درست نیازهای مخاطب در مراحل مختلف سفر مشتری در بازاریابی محتوایی است. وقتی نیاز مخاطب در سفر مشتری منطبق باشد، بودجه تبلیغات با بهرهوری حداکثری صرف میشود. در برنامه بازاریابی ۱۴۰۴ این بخشها زیر مجموعه Digital ads آورده شدهاند.
- تبلیغات کلیکی گوگل ادز
- تبلیغات کلیکی در پلتفرمهای داخلی مانند یکتانت و تپسل
- ویدیو مارکتینگ در آپارات
نکته: برای صرف بودجه تبلیغات ابتدا یک مدل تبلیغات منطبق بر سفر مشتری طراحی کنید که همه مخاطبان را با درصدهای معقول پوشش دهد.

۴. تبلیغات چاپی (Print ads)
در دنیای دیجیتال امروز شاید صرف بودجه برای تبلیغات چاپی، اتلاف بودجه به نظر بیاید. اما به این نکته دفت کنید که هنوز در بعضی حوزهها و صنایع، نشریات تخصصی چاپی اعتبار علمی و حرفهای قابل توجهی دارند. صرف بودجه تبلیغات در این نشریات میتواند ارتباط رسانهای حرفهای بسازد و به مدیران مارکتینگ در پیشبرد اهداف برندینگ کمک کند.
۵. روابط عمومی (PR)
بخش مهمی از جایگاه هر کسبوکار در بازار محصول فعالیتهای روابط عمومی است. وقتی کسبوکار رشد میکند، مدیریت فضای افکار عمومی اهمیت بیشتری خواهد داشت. زیرا هر چه نام شما بیشتر شنیده شود، دیدگاههای منفی درباره شما هم رشد خواهد کرد. مدیریت روابط عمومی در قالب ارتباطات رسانهای پایدار و حرفهای و تولید محتوای رسانهای ارزشمند قابل انجام است. سرفصلهای آن شامل موارد زیر است:
- پروژههای روابط عمومی
- انتشار خبر
- مصاحبه با رسانهها
- حمایت از پادکستها
برای اجرای بهینه پروژههای روابط عمومی تهیه یک برنامه جامع سالانه کارساز خواهد بود. راهنمای گامبهگام اهداف روابط عمومی در سال ۱۴۰۴ را بخوانید.
۶. بازاریابی جامعههای تخصصی (Community Marketing)
در حوزه کسبوکارهای صنعتی و B2B ارتباط با انجمنها و جامعههای تخصصی یکی از کانالهای مهم بازاریابی است. برخی از فعالیتهایی که میتواند در این حوزه انجام شوند موارد زیر هستند:
- تعامل با انجمنهای تخصصی
- دانشگاهها
- آموزشگاهها
۷. رویدادها (events)
- سمینارها و رویدادهای حضوری
- نمایشگاهها
- وبینارها و رویدادهای آنلاین
- اسپانسری رویداد
۸. بازاریابی مستقیم (Direct Marketing)
- ارتباط مستقیم با مشتریان فعلی (تلفنی – ایمیلی – پیامکی)
- هدایای مناسبتی (یلدا – نوروز)
۹. بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
- تولیدمحتوای شبکههای اجتماعی در لینکدین و اینستاگرام
- کمپینهای تبلیغاتی و اینفلوئنسر مارکتینگ
برآورد هزینهها در برنامه بازاریابی سال ۱۴۰۴
در این برنامه که از این لینک به صورت رایگان در دسترس شماست، هزینهها با تقریب درستی واقعی هستند. به عنوان مثال هزینه رویداد نمایشگاهی و هزینه رویدادهایی از جنس سمینار.
دیدگاهتان را بنویسید